top of page

A profi arculat 

összhangban dolgozik a vállalkozásával

Harmónia

Az Enszónál ebben hiszünk. Ha valaki harmóniában van önmagával, akkor az a környezetére is kihat, és automatikusan harmóniába kerül mindennel. Mi az egyszerűségben, a letisztult formákban és az igényes, professzionális munkában hiszünk. Ez mindig megtérül. Tervezzünk együtt, és csináljunk valamit, ami eddig még nem volt! 

Arculattervezés, harmónia, grafika, design, marketing

Miért fontos?

Csak néhány példa a sok közül

Az arculat, az Ön személyiségének a tükre

Önmagában az a tény, hogy időt és energiát fordít arra, hogy az arculatával foglalkozzon, már sokat elárul valakiről. Egy ember igényessége önmagával szemben kivetül környezetésre és az első pillanatban már sokat elárul mindenkiről. Aki igényes arra, hogy hogy néz ki, az biztosan arra is igényes, hogy milyen munkát ad ki a kezéből. Félig már meg is nyerte a meccset!

Az arculat jelentős része a vállalkozásának

Ha nincs átgondolt arculata, akkor nincs kész a vállalkozása. Valamilyen módon egészen biztosan muszáj lesz kommunikálnia a vállalkozásának a piaci környezettel. Akkor már miért ne tegye ezt esztétikusan, megtervezetten és profi módon kivitelezve? Egy kellően átgondolt és szépen kidolgozott arculat hatalmas előnyt jelent bárhol, ahol vállalkozása megjelenik.

Az arculat folyamatosan közvetít 

vállalkozásáról

Soha nem tudhatja, hogy mikor kerül elő pl. egy névjegykártyája valamelyik partnerénél, vagy éppen mikor és ki nézi meg weboldalát. Sok példa van arra, hogy hol és milyen körülmények között találkozhatnak vállalkozásával az emberek. Ha kellően átgondolt és ízlésesen kivitelezett arculata van, akkor nem érheti meglepetés, mindig jó üzenetet kommunikál a világnak. Nincsenek véletlenek.

Pontosan mit is jelent az arculattervezés?

Mount Fuji_edited_edited.jpg

A tervezés tervezése

Megnézzük a hegyet, és kitaláljuk, hogy másszuk meg. 

Átgondoljuk, hogy mi a terméke, ki a célközönsége, mi a célja, hol és miként fog megjelenni a piacon, stb. Csupa egyszerű és kézenfekvő dolgot átbeszélünk és kitaláljuk, hogy a célját milyen eszközökkel érhetjük el, és mit tud ehhez hozzátenni az arculat.

istock-bee32_edit_edited.jpg

Vektorgrafika

A grafikus szakma egy speciális formájáról van szó. Nem egyenlő a tervező grafikussal, de valahol azért összeérnek a dolgok. A vektorgrafika ahhoz szükséges, hogy az arculati elemeket minden olyan szükséges formában létrehozzuk, amilyen formában valaha is szükség lehet rá. Ez egy egyszerű magyarázata a vektorgrafikának, de talán elegendő...

hero-image-2-1_edited.jpg

Logótervezés

Na ez az a rész, aminek a fontosságáról legalább 3 napig tudnánk megállás nélkül beszélni. Ezt nem mindenki gondolja fontosnak, de ők nem is hiszem hogy most ezt olvassák, és hogy komolyabb terveik vannak a vállalkozásukkal. Aki megérti az arculati elemek legfontosabb darabjának a fontosságát, az félig nyert. Amíg a logó nincs kész, addig el sem kezdjük a többit.

Japanese Tea_edited.jpg

Online

Megdöbbenésemre még a mai napig találkozunk olyan jelenséggel, amikor valaki azt gondolja, hogy pl. egy vállalkozás facebook jelenléte azt jelenti, hogy naponta posztol egy képet. A helyzet ezzel szemben az, hogy nem így van:)... Stratégia és esztétikus grafika szükséges az online felületeken. Nem napi improvizáció. Ehhez is profi cucc kell, ezt higgye el.

2095_02_edited.jpg

Standardok

Természetesen az ilyenkor szokásos névjegykártya, levélpapír, boríték, dosszié, email aláírás, bélyegzők formavilágát is össze illik hangolni, hogy az egység ezekben az esetekben is megmaradjon. Ezeket mind megcsináljuk. Ezt követően átgondoljuk, hogy milyen területeken szükséges még az arculati elemeket összhangba hozni. Rengeteg dolog lehet.

samurai-warrior-smalll-shutterstock_1345891196-1024x1024_edited.jpg

Stratégia

Ha az alapokon túlvagyunk, minden esetben javaslunk egy stratégiai megbeszélést. Itt összefoglaljuk, hogy mostanra már kialakított arculattal milyen lehetőségeink vannak, milyen irányba, és milyen eszközökkel szükséges a marketing munkát megkezdeni, vagy folytatni. Ez egy nagyon fontos állomás, hiszen a továbbiakban ezen múlhatnak dolgok.

bottom of page